субота, 24 грудня 2016 р.

Розроблено план дебюрократизації шкіл

Міністерством освіти створено робочу групу з дебюрократизації шкільної діяльності, яка має розробити проекти документів, що регламентуватимуть спрощення діяльності вчителів і адміністрацій шкіл. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич.
Зокрема, робоча група, до складу якої включено 22 особи, які представляють Міністерство освіти, органи місцевого самоврядування та громадський сектор, має до 15 березня 2017 року розробити проект оновленої Типової Інструкції з діловодства у школах.
Також, до 15 березня має бути розроблений перелік та проекти розпорядчих документів, що регламентуватимуть спрощення діяльності педагогів і адміністрацій з ведення шкільної документації, унормують питання здійснення вчителями обліку дітей шкільного віку за територією обслуговування навчального закладу, а також написання планів та звітів про проведення виховних, предметних заходів, відвідування семінарів, круглих столів, тренінгів тощо.
Передбачається, що початок програми з дебюрократизації української школи розпочнеться з реалізації пілотних проектів у Львівській, Харківській областях та столиці. Програма реалізації має бути розроблена до 10 квітня.

Немає коментарів:

Дописати коментар