пʼятниця, 23 грудня 2016 р.

Освіта батьків впливає на успішність дітей, - дослідження

Рівень освіти батьків є ключовим фактором, який має безпосередній зв’язок із рівнем успішності дітей. Про це йдеться у звіті за результатами дослідження Інституту освітньої аналітики, що було проведено за сприяння Українського центру оцінювання якості освіти і присвячено впливу соціально-економічного середовища на результати навчання школярів.
Звіт складений за результатами опитування випускників шкіл 2016 року. В анкетуванні взяли участь 51 тисяча випускників середніх шкіл, ліцеїв, гімназій, коледжів, колегіумів, спеціалізованих шкіл та НВК.
Результати опитування свідчать про те, що абсолютна більшість випускників (86,9%) цілеспрямовано готувалися до складання зовнішнього незалежного оцінювання. Найбільше випускники готувались до складання ЗНО з української мови та літератури, найменше – з російської мови та географії.
Учні, як правило, поєднують кілька способів підготовки до ЗНО, найпопулярнішими з яких були самостійна робота, заняття з репетитором та підготовка під час уроків за ініціативою вчителя.

Немає коментарів:

Дописати коментар