вівторок, 15 серпня 2017 р.

Гройсман: питання інвестування освіти є пріоритетом

Український уряд в рамках реалізації п'яти ключових реформ держави розпочинає пілотні проекти загальнодержавної програми «Нова українська школа» і залишає в числі пріоритетів інвестування в освіту та подальше збільшення зарплат українських вчителів. Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час селекторної наради з питань підготовки до нового навчального року.
«Ми починаємо програму «Нова українська школа». Освіта для нас є пріоритетом. Людина лише раз в житті може отримати якісну дошкільну й шкільну освіту. І наше завдання - забезпечити доступ до такої освіти, аби наші молоді люди були конкурентними в подальшому житті», - сказав глава уряду.
Прем’єр також нагадав, що в рамках досягнення поставлених цілей уряд сприятиме роботі в декількох напрямках, а саме: продовження створення опорних шкіл, яких в Україні налічується вже понад 380, закупки шкільних автобусів, забезпечення освітніх потреб в гірській та сільській місцевості. Відповідні доручення вже дані профільним міністерствам, в тому числі Мінрегіону та Мінфіну.
Окрема увага буде приділена забезпеченню умов навчання - від ремонту шкіл до повної комплектації підручниками вже з 1 вересня, «а не в грудні», а також вирішенню питання перевантаження шкіл і зменшення черги в дошкільні навчальні заклади.

Немає коментарів:

Дописати коментар