понеділок, 8 листопада 2021 р.

СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ ВІДКРИВ ВИСТАВКУ "ПРИСКОРЮЙ НАУКУ"

 Сьогодні, 8 листопада 2021 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет відкрив виставку «Прискорюй науку» як  частину тимчасової експозиції Музею науки Малої академії наук України на честь 5-річчя співпраці України з Європейською організацією ядерних досліджень (CERN).

«CERN – міжнародний дослідницький центр поблизу Женеви, де фізики та інженери досліджують фундаментальну структуру Всесвіту. Головною сферою дослідження ЦЕРН є фізика елементарних частинок – вивчення фундаментальних складових матерії та сил, що діють між ними.Насамперед оглянув виставку, доповнену інтерактивним тунелем Великого адронного колайдера. Тут можна самостійно зіткнути частинки та побачити вибух.Також мав змогу ознайомитися з міні-виставкою «ЦЕРН у зображеннях», яка демонструє шлях Центру до успіху», – зазначив Сергій Шкарлет.

Виставка «Прискорюй науку» має вигляд шляху відкриттів, на якому відвідувачі дізнаються про фізику елементарних частинок, її фундаментальні питання та цілі, а також інструменти, які використовуються для її дослідження. Виставка складається з трьох взаємопов’язаних зон, кожна з яких занурює відвідувача у світ таємниць і невідомості.

Пройшовши через вхідний тунель, відвідувачі потрапляють у першу зону, де спеціальний фільм та інформаційні стенди розповідають про історію Всесвіту. Друга зона розкриває світ елементарних частинок, а в останній відвідувачі стикаються віч-на-віч з тими науковими інструментами, якими є машина LHC (Великий адронний колайдер) і експерименти. Біля виходу відвідувачі повертаються до реальності повсякденного життя, дізнаючись, як фундаментальна фізика служила і продовжує служити технологічним досягненням, від яких залежить людство. 

Виставка, що займає понад 200 квадратних метрів, була розроблена для подорожей країнами, що є членами ЦЕРН. З моменту відкриття вона об’їздила багато країн у Європі та за її межами, а також відвідала Туреччину та Індію. ЇЇ модульна конструкція може адаптуватися до різних місць, оскільки три капсули можуть бути розміщені в різних конфігураціях. 

Нагадаємо, Україна першою у світі отримала від США ліцензію на проведення національної Олімпіади Геніїв.

пʼятниця, 5 листопада 2021 р.

Новини МАН

 3 листопада почався відлік часу до старту ІІ (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, адже було підписано Наказ про проведення у Києві цього Конкурсу 🥳


Ми вітаємо всіх із цим, адже попри все, що відбувається у наші складні часи, Конкурс «вистояв» і довів свою значущість та незамінність в українському освітньому процесі. А це означає, що ми з вами причетні до дуже важливої справи – виховання та плекання інтелектуального майбутнього нашої держави.


➡️ А якщо у вас є питання, що потрібно, аби результати участі дітей у Конкурсі були якнайкращими, долучайтесь до вебінару, який з цих питань організовує Київська МАН – «Особливості проведення ІІ (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у 2021-2022 році».


📌 Він відбудеться 8 листопада о 16:00.


👉 Посилання на Zoom: https://bit.ly/3EMG5fE

середа, 3 листопада 2021 р.

Якщо знову дистанційне навчання...

 Усе більше шкіл переходять на дистанційку 😢 Вирішили нагадати вам про наші матеріали, присвячені цій темі:


1. Як організовано дистанційне навчання в київській школі. 16 пунктів https://bit.ly/328w3V5


2. Якщо знову карантин: як навчати, оцінювати й поєднувати формати на дистанційному навчанні https://bit.ly/3sSFsv0


3. Незвичні запитання про дистанційне навчання – відповіді вчителів і законодавства https://bit.ly/3iC6bbt


4. Онлайн-навчання для дітей з ООП – як зробити його доступнішим https://bit.ly/37A636N


5. Як створити ефективний контент уроків української для формувального оцінювання – лайфхаки від вчительки https://bit.ly/2zNU8pc


6. Як поєднати дистанційне навчання з інклюзивним https://bit.ly/2xSuoYd


7. Дистанційне навчання: як зацікавити учнів – поради від учительки https://bit.ly/2WoaCMi


8. Трудове і фізкультура онлайн – як учителі проводять уроки на відстані https://bit.ly/3aWrCyz


9. Практики та підходи до дистанційного навчання – рекомендації для вчителів https://bit.ly/2YaInDB


10. Простою мовою: які рекомендації щодо дистанційного навчання дає латвійське міністерство освіти своїм учителям https://bit.ly/2KaVlIX


11. 10 ЛАЙФХАКІВ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ і порада батькам – вчителька математики про дистанційне навчання https://bit.ly/2VdGDWP


12. Як працювати в Google-клас: покрокова інструкція https://bit.ly/3bGXNms


13. Як вони це роблять. Вчительки початкової, базової та старшої шкіл про організацію оцінювання і дистанційного навчання https://bit.ly/3anfc37


14. Як технічно організувати дистанційне навчання – покрокова інструкція https://bit.ly/33LwF2M


А також дивіться посібник ГО "Смарт Освіта" про організацію дистанційного навчання https://bit.ly/2V5ZeEV